תוצאות מיפוי כליות לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/10/2019 | 13:30 | מאת: אלה ח

שלום, אשמח לעזרה בהבנת תוצאות מיפוי הכליות של התינוק שלנו, בן 4 חודשים: בוצע מיפוי DMSA. מודגמת HORSESHOE, ללא פגמי קליטה. קליטה יחסית של החומר (ממוצע גיאומטרי): ימנית - 45% שמאלית- 55%. אין עדות לצלקות בשתי הכליות. תודה רבה מראש

כאמור מדובר בכלית פרסה= שתי כליות מחוברות בקטבים התחתונים שלהן ושתיהן לרוב בעמדה נמוכה מהרכיל. התוצאות המצוטטות מראות שאין אזורים לא תקינים= פגמי מילוי- באף אחת מהן כפי שיכול לקרות בכליות שמיקומן חריג במקצת כפי שקורה עם שני חלקי כלית פרסה. ז"א המסה הכליתית התפקודית הכוללת תקינה וזה מצוין. לגבי חלוקת התפקוד בין שני חלקי כלית הפרסה היא סבירה- לרוב זה לא בדיוק 55% וזה גבול החלוקה הנורמלי 45-55%

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים