הרחבת אגן כלייה 9 ממ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/10/2019 | 02:03 | מאת: מירב

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחודש. לפני כשלושה חודשים הייתה עם דלקת בשתן וחום. בבדיקת אולטראסאונד התגלה אגן כלייה שמאל מורחב 9 ממ. אנחנו נמצאים במעקב נפרולוג. ההמלצה של הנפרולוג כרגע רק לעקוב. היום גילתי שיש לה תולעים בפי הטבעת ואחת מהתולעים נדדה לפות. כמובן שאגש מחר לרופא הילדים לקבל ורמוקס. אבל אני ממש חוששת שוב מדלקת בשתן. כמו כן, התחילה גן חדש ומאז יש לה עצירויות. אני נותנת לה סירופ לבולק. האם ניתן לקחת סירופ זה ללא הגבלה ? תודה מראש

06/10/2019 | 02:32 | מאת: מירב

בנוסף - האם בכלל מותר לה לקחת ורמוקס?

אין שום בעיה עם מתן ורמוקס מאחר וזו תרופה שלא נפסכת אלא נשארת במערכת העיכול שם נמצאות התולעים אותן צריך לחסל. חשוב מאד לטפל בתולעים כי הן יכולות לתרום לזיהום חוזר בדרכי שתן - מובילות את החידקים מפי הטבעת קדימה לפות ולאזור פתח השופכה.(הפתח של הצינור שמוציא את השתן מכיס השתן החוצה

עניתי לך גם על כך בתשובה הראשונה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים