ציסטוסקופיה לתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/09/2019 | 08:58 | מאת: מעיין

שלום, יש לי שתי שאלות: הבן שלי מטופל בצפורל מאז שנולד באותו מינון של 0.8 ללא קשר למשקל שלו ( מאז הספיק לעלות עוד כקילו וחצי ). האם זה מינון מקובל ? 2) הנפרולוג המליץ על ציסטוסקופיה . הבנתי שיש בדיקה חדשנית שבו מבצעים את הבדיקה באולטרהסאונד ולא תחת שיקוף. עד כמה הבדיקה הזאת אמינה?

אני משערת שמדובר על ציסטוגרפיה ולא ציסטוסקופיה שהיא בדיקה שמומלצת צן הסתם לעיתים מאד מאד רחוקות בודאי בתינוקות קטנים אכן קיימת בדיקה חדישה של ציסטוגרפיה שאינה כרוכה בצילומי רנטגן אלא באולטראסאונד - הבדקיה אמינה במידה רבה לגבי הממצא שמחפשים לרוב כשממליצים בדיקה מסוג זה והוא רפלוקס משלפוחית השתן לכיוון הכליות, אבל יש הטוענים שלגבי בנים בהם חשוב לשלול ממצא שופכה= צינור שעובר דרך הפין- האמינות מוטלת בפסק לעיתים. המינון של 0.8 שצוין בפניה הינו כנראה במיליליטר אבל לא ברור לגבי איזה ריכוז של תרופה. יש להניח שהמינון תת מיטבי לאור העליה במשקל. מאידך יתכן והאנטיביוטיקה אינה בהכרח נחוצה ורצוי לדון מחדש עם הנפרולוג המטפל הן לגבי נחיצות המשך אטיביוטיקה מונעת נוכח העדר זיהומם והן לגבי בדיקת הציסטוגרפיה- כמובן בהקשר של הממצאים של בדיקות הדמיה חדשות- אולטראסאונד למשך-

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים