רפלוקס כליות לתינוק דרגה 3+4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/08/2019 | 18:45 | מאת: כריסטינה

שלום, הבן שלי בן חצי שנה היום אובחן עם רפלוקס בכליות בפיענוח רשום כך: רפלוקס פסיבי דרגה 3 שמאל רפלוקס פסיבי דרגה 4 מימין +IRR מבנה הכליות תקין באולטראסאונד כל הבדיקות בהריון היו תקינות עד היום סבל מ3 דלקות בשתן עם חיידק קלבסיאלה וכרגע מטופל בדיספטיל עד להחלטה אחרת כרגע ממתינים לתור אצל נפרולוג אשמח לדעת מה אפשרויות הטיפול? האם ניתן לטפל? ומה בעצם אומר הרפלוקס הזה? אשמח לתשובה ! אני ממש דואגת.. תודה רבה!

רפלוקס הינו הפרעה מולדת בצנרת הכליתית שמתבטאת בחזרת שתן מכיס השתן לכיוון הלכיות- באופן נורמלי השתן צריך לצאת רק דרך השופכה- הצינור שעובר דרך הפין- החוצה. רפלוקס חולף או נעלם מעצמו בטווח של שנה- 5 שנים אבל אם לילד יש זיהומים בדרכי שתן מבצעים את הציסטוגרפיה כדי לברר אם יש רפלוקס וואם הוא נמצא נהוג לתתקן אותו כבר בגיל צעיר מבלי להמתין לתהליך העלמותו הסםונטניצ. נראה שאם לבנך היו 3 אירועי זיהום בדרכי שתן מוצדק לשקול זאת. מי שמבצע את התיקון הוא אורולוגים ילדים כך שרצוי שהילד יההי כעת במעקב משולב גם של נפרולוג ילידם אבל גם של אורולוג ילידם כי מי שמבצע פעולות הם האורולוגים ולא הנפרולוגים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים