חיתול יבש בלילה לאחר דלקת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/07/2019 | 22:00 | מאת: נורית

שלום , ביתי בת שנתיים. לפני כחודש חלתה בדלקת בדרכי השתן. טופלה באנטיביוטיקה. מזה מס לילות החיתול בלילה די יבש והיא נותנת פיפי רק לאחר שמתעוררת. האם יש קשר לדלקת שהייתה?

להערכתי אין קשר. יתכן מאד שלאור גילה היא מתחילה באופן טבעי להיגמל מטיטול בלילה. בכל מקרה אם מתחילים תהליך של גמילה ביום חשוב לקחת אותה בזמנים קצובים וקצרים- כל שעה וחצי- להתרוקן משתן גם אם נראה שאינה זקוקה באותו רגע כי בתהליך הגמילה עלולים להתפתח הרגלים של התאפקות שבהמשך מעודדים עוד זיהומים בדרכי שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים