יעוץ נפרולוג-אורולוג

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/06/2019 | 23:02 | מאת: יעל

שלום רב, לבני בן הארבעה חודשים יש הרחבה בינונית של אגן הכליה , רוחב כ-5 מ"מ ושופכן שמאלי מורחב 7 מ"מ. הידרונפרוזיס בינוני משמאל עם מערכת מאספת כפולה מימין. נאמר לנו שככל הנראה מדובר ברפלוקס. אנו במעקב אצל נפרולוג, שאלתי היא האם יש צורך בנוסף במעקב אצל אורולוג ? כי לא אמרו לנו דבר על כך מאז הלידה ובביקור האחרון שאלו האם יש חוות דעת מאורולוג ולא קיבלנו תשובה האם צריך או לא יעוץ /מעקב אורולוגי או שמעקב נפרולוגי מספיק ? אשמח לדעתך בנושא. תודה

מצוין שאתם במעקב נפרולוגי לגבי אורולוג הצורך מתעורר בעיקר אם יש זיהומים בדרכי שתן ואז יש צורך בהתערבות לתיקון הרפךוקס. במידה ואין זיהומים בדרכי שתן ניתן להמתין לנסיגה עצמונית של הרפלוקס שקורת ברוב המקרים עד גיל 5-6שנים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים