אגן כליה מורחב לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/03/2019 | 00:09 | מאת: שני

שלום רב, בני נולד עם הרחבה של אגן כלייה שמאלי, עשו לו אולטראסאונד בגיל חודש ובגיל 3 חודשים. להבנתי אין שינוי בממצאים מלבד אורך הכלייה הימנית. להלן הממצאים של האולטראסאונד שנעשה בגיל 3 חודשים : כליה ימנית 6.1 ס"מ, כליה שמאלית 5.6 ס"מ. פרנכימה הודגמה שמורה הפרדה קורטיקו-מודולרית הודגמה שמורה. הודגמה הרחבה קלה של המערכת המאספת משמאל, עם הרחבת אגן הכליה עד כ-10 מ"מ. בכליה הימנית הודגם אגן חוץ כלייתי לא מורחב. שלפוחית השתן תקינה. אין לראות אורטרים דיסטלים מורחבים. שאלותיי: 1. בגיל חודש האורך של הכליות היו: כליה ימנית 5.1 ס"מ וכליה שמאלית 5.3 ס"מ האם זוהי גדילה תקינה של הכליות? הכליה הימנית להבנתי גדלה בס"מ! 2. אני מבחינה כי בני אינו עושה הרבה שתן כפי שמצופה. האם להרחבה יש קשר לכך? או שפשוט עליו לאכול יותר?

גודל הלכיות נראה תקין לגיל. ההרחבה חייבת התיחסוןת מסודרת של נפרולוג ילדים כולל צפיה בתמונות האולרטאסאונד ב CD שתביאו איתכם לךבדיקה. לגבי כמות התשן זה בודאי לא מוסבר ע"י הממצאים התארת. רופא הילדים צריך להתרשם ממצב הילד האם עולה במשקל כיאות והאם קמבל מספיק אוכל כי זה מקור השתן שלו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים