מינון דנלון לילד בן 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/03/2019 | 11:13 | מאת: אוהד

שלום בני טופל בעבר בדנלון בשל תסמונת נפרוטית בשל חזרה נמוכה של חלבון בשתן (+1,+2 לסירוגין) הומלץ לנו לקחת דנלון לתקופה קצרה של שבוע יש לנו דנלון מפעם שעברה אבל אין לנו את המינון ( הירשם נאבד) מכוון שהשבת נכנסת אנו רוצים להתחיל אשמח לייעוץ למיטב זיכרוני צריך 4.5 מל פעמיים ביום ממשקל הילד 14 קג האם זה נשמע סביר?

לא נראה לי מקובל לתת מינונים של תרופות במסגרת הנוכחית. מקובל לתת חצי מיליגרם לקילוגרם גוף למשך שבוע בזמן מחלות חום בילדים עם תסמונת נפרוטית שקבלו סטרואידים וסיימו לפני פחות מחדשיים. רופא הילדים צריך להיות בתמונה והמינון כמצוין לעיל כולל בדיקת הילד בוודאי אם יש חום ובכלל הלערכת מצבו הכללי וכמובן ניטור חלבון בשתן כולל יחס חבלון/ קראטינין יש עדיין את כל חמישי לעשות כל זאת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים