פסודו היפר אלדסטרונמיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/02/2019 | 11:52 | מאת: ענבל

הי, בני בן ה7 חודשים אובחן לאחרונה עם פסודו היפראלדסטרונמיה. בבדיקה גנטית נמצא שגם אני אבל א- סימפטומטית. עד כה טופל לאשלגן הגבוה בקייאקסלט במינון גבוע 7 גרם אחת ליומיים במשך 3 חודשים (המינון לא השתנה למרות שעלה במשקל). בחודש האחרון עם הכנסת מוצקים דלי אשלגן (ניזון רק בחלב אם פרט לכך) הערכים ירדו מ6.2 בערך ל4.8 כאשר בחודשיים שקדמו לכך לא היה שינוי בערך. אני בעצמי עם הפרעה אלקטרוליטית- היפונתרמיה. נלקחה דגימה גם של החלב וגם שם נמצאו ערכים נמוכים ביחס לתמל. שאלותי- האם יתכן שהחלב מהווה חלק מהבעיה שכן יתכן שיהיה א- סימפטומטי כמוני עם הזמן? הטיפול שהומלץ לנו כעת הוא הפסקת קייאקסלט ומעבר לתיאזיד. האם לא נכון משהגענו לנורמה כרגע לנסות להפחית במינון הקייאקסלט ואולי בהמשך לא נצטרך? תודה רבה! האם

יש דיווחים של שיפור במצב ההפרעות במחלה זו עם הגיל. כדי לתת המלצות טיפוליות ספציות רצוי לראות את כל מכלול הנתונים כולל את הדינמיקה של התוצאות במזמן האחרון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים