נגישות
נגישות

ילד בן 5 תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/02/2019 | 05:28 | מאת: אבא דואג

שלום בני בן ה5 חולה בתסמונת נפרוטית שנתיים. כרגע מטופל במקביל במינון נמוך של סטירואידים בשילוב של ציקלוספורין. בקיץ אנחנו נוסעים לטיול לדיסנילד פריז ולונדון. אני קצת חושש בגלל מחלת החצבת בני קיבל חיסון אחד בגיל שנה ואמור לקבל אחד בכיתה א אבל הבנתי שאסור לקבל חסון בגלל התסמונת. האם מנה אחת של החיסון מספיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

מנה אחת של חיסון לא תמיד מספיקה- ז"א לא כל הילדים מפתחים רמת חיסון מגנה במידה מספקת וזאת הסיבה שנותנים מנה שניה. בכל מקרה לגבי בנך שמטופל כעת בציקלוספורין וגם כפישדווחת במינון נמוך של סטרואידים אסור לתת חיסון חצבת מאחר וזהו חיסון חי. כך שאין משהו לעשות כעת לכשיוכל להפסיק את הטיפול בשתי תרופות אלו לפי המלצת הנפרולוג המטפל חשוב יהיה לתת ביעוץ מומחה למחלות זיהומיות את החיסונים שהפסיד בינתיים לרוב לא לפני שחלפו 3 חדשים מסיום הטיפול מדכא החיסון( סטרואידים וציקלוספורין)

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים