נגישות
נגישות

עקב גדילה כליה אחת אצל תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/12/2018 | 20:03 | מאת: דבורה

שלום, הבן שלי במעקב מגיל 3 שבועות בגלל חשש להידרונפרוזיס. עד גיל 4 חודשים עשינו לו הרבה בדיקות (אולטראסונד ו VCUG). הכל היה תקין ובגיל 4 חודשים הנפרולוג אמר לנו להפסיק כל טיפול ולחזור לאולטראסונד כליות בגיל 9 חודשים. עשינו את הבדיקה וראו שכליה אחת התפתחה יפה: גודל 7 ס"מ (לעומת 6,3 ס"מ בגיל 4 חודשים) אבל מהצד השני הכליה באורך 6,1 ס"מ (לעומת 6 ס"מ בגיל 4 חודשים) האם יש חשש של בעיה כלשהיא? העיקוב בגידול הכליה השניה יכולה להעיד על חוסר תיפקוד אולי? זה מאוד מלחיץ אותנו.. ויש לנו עוד הרבה זמן עד התור עם הנפרולוג שלנו. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שההבדל בגודל בין שתי הכליות גי גדול לגיל הילד כל כליה בממדים תקינים ואפילו מעל הנורמה לגיל 9 חדשים. יתירה מכן הממדים שציינת כוללים מן הסתם את ההרחבה של האגן= ההידרונפרוזיס. לא ניתן להסיק מסקנות בצורה כזאת צריך פשוט להגיע ליעוץ מסודר עם ה CD של הבדיקות אולטראסאונד כדי להתרשם באופן מקצועי. ומהמן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים