אגני כליה מורחבים תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/11/2018 | 13:57 | מאת: נופר

היי, הפנו אותי לאחר החידה לאולטרסאונד כליות עקב בלוטה ליד האוזן.. תוצאות לאולטרסאונד: "כיס שתן בקיבולת טובה, גבולות סדירים, התרקנות חלקית בזמן הבדיקה. כליה ימינית: 5.1 סמ כליה שמאלית: 5.4 סמ פרניכימה שמורה.הפרדה קורטיקמודולרית תקינה. אגן חוץ כליתי, גדוש יותר משמאל." אשמח להבין מה המשמעות ומהו המשך הטיפול הנדרש.. אציין כי במהלך הסקירות בהריון לא גילו אגני כליה מורחבים.. תודה מראש, נופר

גודל הלכיות תקין לילוד וגם הבמנה המתואר יכול להיות וריאנט של הנורמה- רצוי לחזור על אולטראסואנד כליות סביב גיל חדשיים ולהגיע עם התוצאות + CD והילד ליעוץ נפרולוג ילדים. רצוי לעקוב בעזרת רופא הילדים המטפל אחר זיהומים בדרכי שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים