שאלה לגבי אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/11/2018 | 22:04 | מאת: קארין

ד"ר שלום . אני בשבוע 23 להריון ובסקירה מאוחרת אצל העובר נמצא כי כליה שמאל עם אגן מורחב 14 מ"מ . שאלתי היא איזה בדיקות עליי לעשות במהלך הלידה ? האם יש אפשרות שעד הלידה זה יסגר מעצמו ? תודה מראש

הרחבת אגן כליה בעובר יכולה להיות ביטוי להפרעה במבנה מערכת השתן אך גם להבשלה איטית יותר של צפקודים שונים של מערכת השתן. אם מדובר בהרחבה של 14 מ"מ בשבוע 23 היה כדאי להיפגש עם נפרולוג ילדים ולקבל את כל ההסברים בהקשר של כל הממצאים המשמעותיים שיש להתיחס אליהם במקרים אלו. זאת מאחר ומדובר בהרחבה משמעותית

16/11/2018 | 11:26 | מאת: קארין

אעשה זאת . רק בריאות ובהצלחה לכולן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים