אגני כליות מורחבים לעןבר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/11/2018 | 07:50 | מאת: שני

שלום רב, אני כעת בשבוע 40 ומהסקירה המאוחרת גילו שיש לעובר אגני כליות מורחבים. נשלחנו לעשות אקו לב עובר שנמצא תקין. לפני כשבועיים ימין הייתה 8 מ"מ ושמאל 6 מ"מ. בבדיקת הריון עודף ימין הייתה 13 מ"מ ושמאל 10 מ"מ. מהי הסיבה שזה ככה זה קפץ? האם זה מחייב שהתינוק יצטרך לקחת אנטיביוטיקה מניעתית במשך השנה הראשונה לחייו או שישנה אפשרות להסתפק במעקב בלבד?

ההרחבןת שציינת לגבי הבדיקה מלפני שבועיים- 6-8 מ"מ- הן קלות מאד וחסרות משמעות מהוות ברוב המקרים ביטוי של חוסר בשלות מותרת ומוכרת של מערכת הצנרתית בכליות לא ציינת אך מקוה שנמדדה כמות מי השפיר ונמצאה תקינה. לקראת סיום ההיריון יש שינויים בדרכת ההרחבה בחלקן נובעות מלחץ חיצטני של דופן הבטן ומי השפיר עצמם על בטן העובר. בכל מקרה רצוי אחרי הלידה בגיל 48 שעות של הילוד לבצע אולטראסאוןנד כליות חוזר וגם בדיקת דם של תפקודי כליה ולקבל יעוץ של נפרולוג ילדים לגבי אנטיביוטיקה מחנעת סביב הברית במידה והעובר זער ומיועד לברית מילה וגם לגבי תיזמון אולטראסאונד מעקב והמשך מעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים