כליה ימנית אגנית לאחר לידה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/08/2018 | 23:42 | מאת: שימרית

ד"ר שלום רב, במהלך ההיריון נמצאה כליה ימנית אגנית (שמאלית במקומה התקין) . במעקב מידי חודש בבית חולים נמצא כי הכליה מתפתחת, מרקם תקין ו cmd שמור וללא הרחבת אגן. בגיל יומיים נמצא שהכליה הימנית בגודל הכליה השמאלית ללא מערכת מאספת כפולה (נמצא שיש לכליה האגנית מבנה ביפידי) וללא הרחבת אגן. Cmd תקין. אין עדות להידרונפרוזיס ותפקודי כליה תקינים. לאחר הלידה בגיל 5 חודשים טכנאי אולטראסאונד ביצע בדיקה ולא מצא את הכליה האגנית. אנחנו רוצים בדיקת אולטראסאונד חוזרת על ידי רופא ולא טכנאי. יכול להיות שהטכנאי פיספס את הכליה הימנית שבמהלך ההיריון כל חודש התפתחה וגדלה? אנחנו בלחץ תודה רבה וערב טוב

בדיקות האולרטאסאונד תמיד מבוצעות ע"י טכנאים שהם מומחים לדבר. כשיש להם ספק הם מערבים את הרופא שחותם על התשובה שאתם אמורים קלבל עם פענוח הבדיקה. רצוי מאד להגיע לנרפולוג ילדים שיתיחס לתשובות וינחה בדיקות בלרור המצב

24/08/2018 | 18:24 | מאת: שימרית

היי ד"ר, הלכו לבדיקת אולטראסאונד נוספת על ידי רופא. מסתבר שטכנאי האולטרסאונד פיספס בבדיקה ולא בדק כמו שצריך. שבת שלום!

אתם יכולים לנסות לבצע את בדיקת האולטראסאונד במכון אחר . הדרך לבחון סופית את קיום או אי קיום כליה נוספת הוא מיפוי כליות. הילד אמור להיות במעקב של נפרולוג ולקבל הנחיות מתאימות לגבי אלו בדיקות לבצע ומתי

25/08/2018 | 23:16 | מאת: שימרית

היי דר, הכליה הימנית נמצאה בבדיקת אולטרסאונד נוספת ע"י רופא. מה שהטכנאי לא ראה ולא אבחן טוב.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים