סינטומיצין וכליות תינוק שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/06/2018 | 02:26 | מאת: ר

שלום רב , בני בן חודש .במעקב כלייתי צמוד בשל כליה ימנית קטנה -דיספלסטית וכליה שמאלית בעלת 2 ציסטות קורטיקליות . כרגע מטופל בתזונה מותאמת (סימילאק 40/60) ובמעקב אחר מדדי תפקןדי כליה בבדיקת דם )קריאטנין משץפר מ1.7 בזמן הלידה ל0.6 אתמול . רציתי לשאול : אתמול הרופא אמר לנו שכדאי אולי למרוח משחה אנטיביוטית על איבר המין . אין לילד חום או משהו , פשוט נראה לו שיש שאריות מהברית . לאחר מכן הילד נשאר עם אמא שלי ששמה לו באופן חד פעמי משחת סינטומיצין באיבר המין. נחרדתי לגלות זאת מכייון שאיני יודעת אם מותר בכלל להשתמש במשחה זו עבורו -מפני שהנחו אותנו שתרופות מסויימות אסורות עבורו כי מתפנות דרך הכליות . האם תרופה זו מותרת ? במידה ולא האם יתכן נזק משימוש חד פעמי באיזור איבר המין ? האם יש דרך למזער את הנזק ? מה עלי לעשות ? תודה רבה .

מאחר והספיגה של משחה מקומית מזערית לא אמור להיות סיכון לגבי התפקוד הכליתי. אבל אם יש ספק לגבי מצב הפצע שאחרי הברית כדאי לקבל יעוץ של אורולוג ילדים ובכל מקרה להיות במעקב שלא מתפתח זיהום במקום.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים