כליות קטנות היפופלסטיות בעובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/04/2018 | 02:15 | מאת: מודאגים

שלום הסקירה השנייה בשבוע 21+4 נצפו 2 כליות היפופלסטיות ללא דיספלזיה בגודל 15 ממ. כמות מי שפיר תקינה. נצפה גם היפוספדיאס קל וקורדי(גם לבני הבכור היה היפוספדיאס וקורדי ונולד בריא). אך כאן יש גם את הממצא של הכליות. רופא הus לא היה אופטימי. ברקע אצלי APLA מטופלת מתחילת הריון בקלקסן ואספירין. עד לא מזמן היתה שליית פתח גבולית שעלתה כעת והימטומה יחסית גדולה. נשאלת השאלה האם להמשיך את ההריון לאור ממצא הכליות. עד כמה הן אכן קטנות מן הנדרש לשבןע זה לא רוצה להגיע ללידה שקטנה מפאת שבוע הריון מתקדם ולכן ההחלטה חייבת להתקבל בהקדם.

28/04/2018 | 02:19 | מאת: מודאגים

חשוב לציין שהמבנה שלהם נראה תקין לחלוטין. נשלחתי ליעוץ גנטי ודיקור שיעשו בשבוע הבא. במידה והמי שפיר יהיו תקינים האם הכליות הללו יוכלו לתפקד לאחר הלידה? מה הגודל הנדרש? היכן ניתן להשיג עקומות גדילה של הכליות והאם כרגע הם באחוזון כלשהו

ראה תשובה לעיל

התשובה מתייחסת לשאלות בשני הסעיפים לאור המשמעות הכבדה של היעוץ לגבי המשך ההיריון מומלץ לבצע את היעוץ בהקדם פנים אל פנים עם אולטראסאונד עדכני במכון עם רמת מקצועיות גבוהה כמו בי"ח ליס ואז לקבל באותו זמן יעוץ נפרולוג יילדים- ימי ב- כמו מחר ניתן להתארגן באופן דחוף

01/05/2018 | 08:03 | מאת: מודאגים

דר קלפר היקרה! תודה רבה לך על המענה ועל כך שבסוף יצא לנו להיפגש.

גודל ממוצע של כליה בשבוע 21-22 הינו סביב 21-22 מ"מ אורך עם גבול תחתון של טווח נורמה 19 מ"מ. נרהא לי שלגבי החלטות כה משמעותיות חשוב לקבל יעוץ נפרולוגי בפגישה פנים אל פנים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים