הרחבת כליה בעובר בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/03/2018 | 10:44 | מאת: קורינה

בסקירה מאוחרת התבשרתי על הרחבת כליה של העובר 22 ממ. אני מבינה שזו דרגת חומרה גבוהה, שאלתי היא האם קיים סיכוי תיאורטי שההרחבה תצטמצם מעצמה במהלך ההריון ? בנוסף, האם יש משמעות לכך שהשלפוחיות של העובר הייתה מלאה בעת הסקירה ?......... תודה לך

מערכת השתן כמו כל מערכות השתן של עובר הן מאד דינמיות כך שכל ממצא יכול להשתנות לכל כיוון: שיפרו או החמרה. בכל מקרה חשוב לברר אם כיס השתן מתרוקן בפרקי זמן קצובים אם הוא נראה מעובה ובעיקר האם כמות מי השפיר שזה השתן של העובר תקינה- כי זה אומר ששלפוחית השתן מתרוקנת. מדד חשוב מא דנוסף הינו מצב הפראנכימה של הכליות וצמיחת הכליות בבדיקות עוקבות. יחד עם זאת יש לי ספק שצטטת את הממצאים נכונה כי בשבוע הזה כל הכליה נמדדת 22 מ"מ אורך ולא רק האגן. כדאי לקבל יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים