הנחיות לילדה עם כלייה אחת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/03/2018 | 15:46 | מאת: שולי

שלום. בתי בת 1.4 נולדה עם כליה אחת (גדולה כפיצוי על החסרה). הכל תקין ומתפקד ונמצאת במעקב כל חצי שנה. עד עכשיו לא היו לה דלקות. קיבלנו הנחיה שעד גיל 3 היא לא תיכנס לים ובריכה. רוצה לוודא האם היא יכולה להיכנס לבריכה מתנפחת עם מים מהברז? והאם בהמשך החיים במידה והכל תקין היא תוכל להיכנס רגיל לים ובריכה? תודה

אם לילדה לא היו עד כה זיהומים בדרכי שתן , לא היתי מונעת ממנה בירכה ו ים. אמנם היא צעירה למדי כדי לקבוע סופית אם יש לא או לא נטיה לפתח זיהומים בדרכי שתן , אבל על בסיס כליה בודדת- אלא אם יש ממצא נוסף כמו הרחבת אכן או שופכן בבדיקות דימות,- לא רואה סיבה למונע ממנה בריכה וים. חשוב אחרי הים או בריכה להתרחץ וללבוש בגדים וטיטולים נקיים ויבשים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים