תפקוד כליות של ילד בן 11

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/01/2018 | 14:29 | מאת: אמא

מה המשמעות במיפוי כליות לבן 11 התרומה היחסית של שתי הכליות לתפקוד כלייתי כללי- כליה קטנה שמאלית 20% וימנית מוגדלת 80% תפקוד אבסולוטי תקין לימנית תפקוד אבסולוטי ירוד לשמאלית. אני בלחץ. מה המשמעות.... גילינו את הכליה הקטנה במקרה... אמא של

קרוב לודואי מדובר בכליה שמאלית שנוצרה עוד בחיים העובריים לא תקרין דבר שקורה לא לעיתים רחוקות בכ 1 מתוך 1000 לידות חי. ואכן זה ממצא לא מורגש בחיי היוםיום מומלץ להיות במעמקב נפרולוגי כולל מעקב לחצי דם הדרכה לגבי תזונה דלת מלח והגבלת חשיפה לתרופות רעילות לכליותת וגם ממעקב ע"יב דיקות דם ושתן שידגימו קרוב לוודאי תפקוד כליתי תקין כי קרוב לודואי שהכליה השניה מפצה . אך בכל מקרה מומלתץ שכל מי שיש לו פחות משתי כליות שלמות יהיה במעקב נפרולוגי ארוך טווח

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים