מיפוי כליות שבוצע בתל השומר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/01/2018 | 14:10 | מאת: אדם לוי

שלום בני בן חצי שנה סובל מריפלוקס מהשלפוחית לשתי הכליות . בוצע מיפוי כליות וזו התשובה: שתי הכליות הודגמו בגודל רגיל עם קליטת חומר הומוגנית וגבולות סדירים.במיפויים פלנריים לא הודגמו ליקויים קורטיקליים שעלולים להעיד על צלקות. עם זאת במיפוי בשיטת SPECT בלבד הודגם ליקוי קורטיקלי חלקי באספקט האחורי-עליון של הכליה השמאלית. התרומה התפקודית היחסית הינה 47% מימין 53% משמאל . האם יש מקום לדאגה ולבדיקות נוספות ? תודה אב מודאג

מיפוי הכליות מראה תפקדו סימטרי (שוה) של הכליות עם ספק אזור של צלקת או אזור שנוצר באופן לא לגמרי תקין או בשלב היווצרות הכליות ברחם. יחד עם זאת לא נראה שהאזור הזה משליך על התפקוד של הכליה השמאלית שכאמור תורמת(כמצופה) מחצית לתפקוד הכולל. ממצא זה בהחלט מוכר בהקשר של רפלוקס מולד לכליה(כליות) ואולי גם בהקשר של זיהום בדרכי שתן שעבר- לא מצוין חשוב להמשיך מעקב נפרולוגי כולל מעקב אחרי זיהומים בדרכי שתן איתור מוקדם והתחלת טיפול בהקדם במקרים המתאימים וכן מעקב אחר צמיחת הכליות באולטראסאודנ(אין צורך לחזור לרוב על המיפוי) לחץ דם חלבון בשתן וכאמור מעקב נפרולוגי ארוך טווח

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים