גלוקוזאורייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/06/2013 | 20:51 | מאת: דבי

שלום. לבני בן ה3 התגלה בגיל חצי שנה תוך כדי מחלה גלוקוז בשתן (תוצאה של 1000) הלכנו לאנדו אמרו שזה לא קשור אליהם ואז הלכנו לנפרולגית ביצענו בדיקות דם ובדיקות סוכר באצבע ואולטרסואנד כליות הכול היה תקין ואמרו לנו לחזור שוב בהמשך על הבדיקות עד עכשיו ביצענו רק דם מהאצבע לסוכר ויצא תקין. אתמול חזרנו על שתן לכללית ויצא גלוקוז 500. האם זה מדאיג? מה עליי לעשות? לא יודעת אם קשור אבל הוא תאום שנולד בשבוע 36 משקל 2165 ק"ג והכול היה תקין. מאוד מודאגת האם חלילה יש קשר לסכרת?

סכרת קרוב לוודאי שאין לילד כי רמות סוכר בדם בבדיקות חוזרות תקינות כפי שאת מציינת בעצמך. קיים בהחלט מצב של הפרשה מוגברת של סוכר בשתן על רקע כליתי בלבד: הכליה "דולפת" סוכר מבלי שהרמות בדם יהיו גבוהות (סכרת) ומבלי שזה יפריע למטבוליזם הגוף. ניתן לבדוק הבטים נוספים של ,דליפת, חומרים נוספים בשתן באמצעות בדיקות דם ושתן משולבות וקורב לוודאי שזה נלקח בחשבון אם היתם אצל נפרולוג ילדים. במידה והילד גדל ומתפתח באופן תקין הסבירות שיימצאו הפרעות כאלו נמוכה אך בכל מקרה זה לא מסובך לבדוק אם עד כה זה לא נבדק

23/06/2013 | 13:11 | מאת: דבי

תודה על המענה. אני מאוד לחוצה ולכן אשמח אם תוכלי לעזור לי שוב בכמה שאלות. היום הייתי אצל הרופאה שלו שנתנה לו לעשות כמה בירורים: רופא עיניים US כליות למרות שביצע כבר פעמיים והיה תקין נפרולוג ובדיקות דם לL אלקטרוליטים קריאטנין כבד אורייה וספירה האם זה בסדר? או שיש עוד בדיקות שצריך?הרופאה הסבירה לי דברים כמו שזה יכול להיות איזה גן שאחראי לזה משהו מאוד נדיר וכו מה זה אומר? וסנוסף נתנה לנו לכל המשפחה לעשות שתן לכללית לראות שאין גלוקוז למרות שכבר יצא לשאר הילדים ולי לעשות בדיקות בחודשיים האחרונים וצא תקין. אשמח אם תעני על שאלותיי תודה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים