התרחבות כליות אצל עובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/12/2017 | 01:03 | מאת: בסמה

היי .. כשהייתי בסקירה הראשונה גילו אצל העובר שלי התרחבות כליה של 3.3מ"מ בצד אחד והצד השני תקין בסקירה השניה כליה הייתה 7 מ"מ והשניה המורחבת הגיעה ל 9.5 מ"מ...קבעתי תור לסקירה מכוונת של כליות הייתי בשבוע 32 גילו התרחבות דו צדדית זאת שהייתה תקינה 10מ"מ והשניה המורחבת 11מ"מ קבענו תור לעוד בדיקה לכליות בעוד 3 שבועות ... האם צריך לדאוג לממדים כאלה !?? ולמה לצפות אם הייתה עוד התרחבות!? *מין העובר הוא זכר *אין ממצאים אחרים של מומים *כל הבדיקות תקינות חלבון עוברי ,שקיפות עורפית , סקר ביוכימי וכמות מי שפיר תקינה מאוד ... אשמח לתשובה ולדעה בנושא 🤗

אמנם הממצאים שהחיוביים שאת מתארת - הרחבת אכני כליות בעובר זכר בשבוע 32 הינם בתחום הבינוני 10-11 מ"מ יש מדדים נוספים שחשוב לראות ולברר את תוצאותיהם כדי להבין את התמונה האמיתית וממציאותה. יש לכך חשיבות לגבי החלטות אחרי הלידה לגבי הדמיה וטיפול אנטיביוטי מונע. ממליצה מאד שתקבלי יעוץ והסבר מנפרולוג ילדים שרואה את התמונות והתוצאות של כל הבדיקות

הרחבת האגן יכולה להצביע על הפרעה הבשלתית בצנרת הכליה אך גם לייצג מום מולד במערכת השתן. רצוי ךהיפגש עם נפרולוג ילדים עם כל נתוני הסקירות שבוצעו - בהן יש מן הסתם פרמטרים חשובים נוספים שלא הצגת בשאלתך ויש להם משמעות גדולה- ולקבל הסבר מתאים כולל המלצות לגבי ברור וגישה ומעקב אחרי הלידה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים