אגן כלייה שמאל מורחב...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/09/2017 | 19:54 | מאת: נוי

שלום. בשבוע 33 ביצעתי הערכת משקל בה נאמר לי שאגן כלייה שמאל 9.5 ממ. רופאת הנשים שלי שלחה אותי לסקירה מכוונת לכליות אותה ביצעתי בשבוע 34 והממצאים היו: כליה שמאלית נמדדה באורך 49 ממ, פרנכימה 8 ממ מראה רגיל. אגן כליה 7.6 ממ. הרחבה של המערכת המאספת התוך כלייתי. לא הודגמו אורטרים מורחבים. הרופא שביצעתי אצלו את הסקירה המכוונת לא נתן לי יותר מידי מידע מה זה אומר בכלל הדבר הזה , וכשבעלי שאל אותו האם יש ממה לדאוג הוא ענה לו תשובה שדי זיעזעה אותנו "זה הילד שלך תחליט אתה אם לדאוג או לא" גם כשביקשנו הסברים מה זה בדיוק אומר ומה ההשלכות של הממצאים האלה לא נענינו לשאלתינו. רופאת הנשים שלי בחופשה ויש לי תור רק בעוד שבוע וחצי. בנתיים אני כולי בחרדות וחוסר וודאות לקראת מה אני הולכת במיוחד שאני כבר בשבוע מתקדם (יום שני שבוע 35). רציתי לדעת מה זה בדיוק המונח אגן כלייה מורחב.. והאם הממצאים שגילו לי הינם חריגים.. תודה מראש וברכת שנה טובה

בינתיים המדידות שמסרת לגבי גודל הכליה ורוחב הפראנכימה נשמעים סיבירם מאד לגיל ההיריון. רוחב אגן של עד 7 מ"מ נחשב כתקין וביטוי לעיכוב נורמלי ומוכר של הבשלת התנועתיות של השופכן בשלב זה של ההיריון. רצוי לקבל יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים עם כל הנתונים הנלווים שמשמעותיים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים