תסמונת נפרוטית חוזרת אחרי 10 ימים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/07/2017 | 22:53 | מאת: אבא דואג

ערב טוב בני בן 3.5. לפני כ4 חודשים אובחנה אצלו לראשונה תסמונת נפרוטית. התחלנו בטיפול בסטירואידים שהיה מאוד מוצלח והשפיע באופן מידי. גם כאשר המינון של הסטירואידים ירד בהדרגה, החלבון לא חזר לשתן והטיפול היה מוצלח. לפני כ10 ימים הסתיים הטיפול והופסקו הסטירואידים. בבדיקת שתן שנערכה לאחר מספר ימים לא היה חלבון בשתן. לפני יומיים שוב ביצענו בדיקת שתן והחלבון היה 600 התסמונת חזרה. ביצענו גם איסוף שתן שהתוצאות שלו עדיין לא הגיעו. שאלתי היא 1. האם יכול להיות שהתסמונת חזרה כל כך מהר? 2. האם זה אומר בהכרח שהטיפול הסטירואידי לא יעיל לבני ויש לעבור לטיפול אחר?? אשמח לתשובה בהקדם אבא מודאג

לשאוליתיך: 1. כן תסמונת נפרוטית יכולה לחזור מהר מאד 2. חזרה של של תסמונת נפרוטית מוגדרת לא רק כחזרת חבלוןב תשן אלא גם בדיקות דם שמראות ירידה בחלבון בדם. בכל מקרה חשוב מעקב של נפרולוג ילדים כולל החלטות אם ומתי לחדש סטרואידים

27/07/2017 | 10:46 | מאת: אבאב מודאג

תודה על המענה המהיר יכול להיות שהילד תלוי בסטיוראידים או שאין קשר למהירות החזרה של המחלה ולתלות בסטירואידים?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים