פרוטאינים גבוהים באיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

17/05/2017 | 21:10 | מאת: מיכה

לבני בן ה14 יצא בבדיקת איסוף שתן 795 פרוטאינים. רופא הילדים שולח אותו לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה כולל כליות. האם זאת הבדיקה הנכונה? האם לא צריך לבצע אולטראסאונד כליות ודרכי שתן?

אולטראסאונד בהחלט מוצדק אבל מומלץ גם לבצע שתן כללית + מיקורסוקפיה + בדיקות דם וגם דגימת שתן ראשון של בוקר לכללית+ מיקרואלבומין חלבון וקראטינין בשתן ראשון של בוקר אחרי שכיבה של כל הלילה וכשהיתה התרוקנות משתן לפני השינה מומלץ להתיעץ גם עם נפרולוג עם כל התוצאות

18/05/2017 | 14:24 | מאת: מיכה

תודה, האם לבצע אולטראסאונד בטן עליונה וכליות או אולטראסאונד כליות ודרכי שתן(אני מבין שיש הבדל בין הבדיקות)

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים