כליה מורחבת לתינוק בן 4.5 חוד'

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/03/2017 | 19:16 | מאת: אילת

שלום דר', לבן שלנו בן ה4.5 חוד יש הרחבה חד צדדית של כליה שמאל, 75 מ"מ, אגן 22 מ"מ ,כולל הרחבה של גביעים. ניכרת החמרה בהרחבה במהלך המעקב שאנחנו עושים לו. מה לדעתך יש צורך לעשות בשלב הזה? הוא לא היה מטופל בשום שלב באנטיביוטיקה והרופא שאיתו התייעצנו לא ממש מסביר לנו מה קורה. רק שיש גם חשד לVUR- שלא ממש מבינים מה זה אומר. אודה לך אם תוכלי לשפוך קצת אור על הממצאים שכתבתי ולומר מה הצעד הבא לדעתך. והאם זה חמור. כמו כן, הוא מאוד חסר שקט, ואני לא יודעת אם זה כתוצאה מהבעיה. תודה מראש, אמא מודאגת

ההרחבה שאת מתארת יכולה להיות קשורה ל רפלוקס-תופעה די שכיחה בילדים ו=שמתבטאת בחזרהנ של שתן לכיוון הכליות בשל חוסר בשלות או מבנה לא תקין של חיבור הציצנור שמוביל את השתן מהכליה לכיס השתן(שופכן). אם אין זיהומים בדרכי שתן מצב ה רפלוקס לא מפריע לילד ועשוי גם לחלוף מעצמו. השינויים שאת מתארת יכולים גם לנבוע מהצרות של הצינור שתארתי קודם- שופכן במוצאו מהכליה או יותר מדויק ממה שקרוי אגן הכליה. ממצא זה יכול הלסביר דגם הרחבה ניכרת של אגן ןגביעים. את הממצא השני הזה יכולים להוכיח במיפוי כליות רצוי שאת ההחלטות לגבי המשך ברור תבצעו יחד עם נפרולוג הילדים שעוקב אחרי הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים