פענוח אולטראסאונד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/02/2017 | 10:52 | מאת: מירב

שלום, הבן שלי בן 13 עבר לאחרונה בדיקת אולטרא סאונד לכליות בעקבות עליה קטנה בקריאטנין בבדיקות הדם (0.84, טווח הנורמה עד 0.77) בתוצאות הבדיקה כתוב: כליה שמאלית 12.3 סמ קומפנסטורית ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס כליה ימנית 7 סמ אטרופית ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס שכבה קורטיקלית תקינה בשתי הכליות. רציתי לדעת מה זה אומר תודה

לפי התאור נראה שהכליה הימנית קטנה יותר וקרוב לודאי עם תפקוד נמוך מהרגיל. אמנם התפקוד של שתי הכליות כפי שמשתקף בבדיקות הדם תקין אבל מומלץ לאור רזרבה כליתית נמוכה יותר כפי שניתן לחשוד בה לפי בדיקת האולטראסאודנ - להגיע למעקב נפורלוגי כולל מדידת לחץ דם, בדיקת שתןת ושקילת ביצוע בדיקת מיפוי כליות כדי לברר עד כמה הכליה הקטנה מתפקדת. בנוסף חשוב גם למדוד לחץ דם כי כליה קטנה מהרגיל עלולה לגרום ליתר לחץ דם כל הממעקב חשוב שיבוצע במסגרת המרפאה לנפרולוגיה ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים