מכשיר פנימי או חיצוני

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

02/01/2014 | 09:59 | מאת: דורית

שלום, אני בת 67 עם 50% ירידה בשמיעה בכל אוזן. מה עדיף, מכשיר חיצוני או כזה שכולו בתוך האוזן לא רק מבחינת יופי. תודה

02/01/2014 | 20:01 | מאת: תמר גלבגיסר

דורית שלום, אני מניחה שאת מדברת על ליקוי בינוני בשמיעה (ליקוי של כ-50 דציבל?), שמבחינת מידת הכיסוי של מכשירי שמיעה, הרי שהן אלו המורכבים מאחורי האוזן והן אלו היושבים בתוך האוזן, מתאימים לך. אבל, מבחינות אחרות, ברוב המקרים עדיף להרכיב מכשירים מאחורי האוזן כי להם כמה יתרונות: 1. הסוללה שלהם לרוב גדולה יותר ולכן מספיקה ליותר שעות של שימוש וקל יותר להכניסה. 2. יש מקום ללחצנים נוספים, אם יש צורך, לשם ויסות עוצמה או מעבר לתוכניות. 3. יש מיקרופונים כיוונים הממוקמים בצורה אופטימלית ומסייעים בהבנת דיבור על רקע רעש 4. המכשירם עמידים יותר כי האלקטרוניקה שלהם פחות חשופה להפרשות ולכלוך מתעלת האוזן 5. ומהבחינה האסתטית - מכשירים מאחורי האוזן מוקטנים, כאלה שהרמקול שלהם ממוקם בתוך תעלת האוזן, הינם אסתטיים ביותר, לרוב פחות נראים מאשר אלו היושבים בתוך האוזן. שיהיה בהצלחה, ובכל מקרה כדאי לגשת ולקבל ייעוץ ספציפי מקלינאי תקשורת המומחה במכשירי שמיעה. תוכלי לקבל ייעוץ כזה, ללא התחייבות בכל אחד מסניפי חברת שטיינר. www.steiner.co.il

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה