מכשיר שמיעה ודלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

31/12/2013 | 09:50 | מאת: ניצה

שלום בתי בת השש סובלת מירידה בשמיעה בצורה בינונית. (45). בנוסף סובלת מדלקות חוזרות ונישנות. אני צריכה לקנות לה מכשירי שמיעה ומנסה לברר האם ישנם מכשרים שיאווררו את האוזן ולא יאטמו במלואן על מנת לא לגדל מצע טוב יותר לדלקות. תודה

31/12/2013 | 14:56 | מאת: נעה צליק

שלום ניצה, לילדים בגיל של בתך נהוג להתאים מכשיר שמיעה, היושב מאחורי האוזן, ומתחבר באמצעות צינורית לאוזניה המוכנסת לתעלת האוזן. כאשר הירידה בשמיעה אינה חמורה (כמו במקרה של בתך), ניתן לקדוח תעלה לאורך האוזנייה, אשר תפקידה לאוורר את תעלת האוזן ולמנוע את אטימתה המלאה. גודל תעלת האוורור תלוי במבנה ובגודל של תעלת האוזן ובחומרת הירידה בשמיעה. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא אא"ג ולקבל את אישורו לשימוש במכשירי שמיעה טרם ההתאמה. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה