ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

26/12/2013 | 12:26 | מאת: הדר

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי סבתי, אישה בת 90, סיעודית אך צלולה לחלוטין. סובלת מירידה הדרגתית בשמיעה שהחמירה לאחרונה עד מצב של אי יכולת תקשורת בטלפון. כמובן שהדבר מאד מפריע לה. משתמשת מזה מספר שנים במכשיר שמיעה, אך כיום ללא הועיל. האם יש דרך לעזור לה בנושא? בהתחשב בזה שאינה ניידת ואינה יכולה להגיע בעצמה לבדיקה/מדידות/אבחנה וכו'. למשל בעזרים מכניים כלשהם..שהם כלליים לבעיות שמיעה בגיל המבוגר. תודה

שלום הדר, יש מספר דרכים לעזור לסבתך. ראשית ישנה אפשרות להזמין קלינאי תקשורת שיגיע לביקור בית עם אודיומטר נייד, יערוך בדיקת שמיעה, ייקח מידה לאוזניות ואף יגיע לאחר מכן עם האוזניות המוכנות ומכשירי שמיעה שיותאמו במקום בעזרת מחשב נייד. אפשרות שניה היא להתאים אביזרי עזר שאינם דורשים התאמה אישית, כמו טלפון מיוחד לכבדי שמיעה שיאפשר לסבתך לשוחח בטלפון, או מגבר אישי שיאפשר לה לנהל שיחות עם אנשים הנמצאים בקרבתה. ניתן לפנות לחברת שטיינר לקבלת פרטים נוספים. בהצלחה....

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה