תוצאות בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

25/12/2013 | 07:47 | מאת: יאנה

בת 30 ומזה זמן רב אני מרגישה שאינני שומעת טוב. בבדיקה שערכתי התקבלו התוצאות הבאות: עקומה בצורת האות U שבנקודת המינימום הגרף הכחול מגיע ל45 והאדום ל55. בנקודות המקסימום מגיע ל-10 ו-20 (בטווחים 250,8000). בטבלה שמתחת לעקומה התוצאות הבאות: SRT- ימין 40 שמאל 35. DISK%- 100%. ו DB בימין 75 ושמאל 70 (תחת העמודה MASK רשום 65). אשמח לקבל הסבר על התוצאות. הבנתי מהבודקת שקיימת ירידת שמיעה עצבית. מה המשמעות? האם מומלץ על מכשיר?

שלום יאנה, בזמן עריכת בדיקת שמיעה מבוצעות מספר בדיקות שונות, שמטרתן לבדוק את רמת השמיעה וגם לאבחן את מקור הבעיה, אם קיימת בעיה כזו. מכיוון שלא תיארת את כל העקומות אני לא יכולה לקבוע אם מקור הבעיה הוא הולכתי או עצבי, אבל אני מבינה שהקלינאית שבדקה אותך כבר אמרה לך שהבדיקה מעידה על ליקוי ממקור עצבי. מבחינת חומרת הליקוי - התוצאות שאת מתארת מעידות על ליקוי קל עד בינוני, כשיש שונות ברמת הליקוי בין התדירויות השונות - הליקוי משמעותי יותר בתדירויות הביניים וקל יותר בתדירויות הנמוכות והגבוהות. המשמעות היא שהליקוי מורגש יותר בתחום תדירויות הדיבור,ועלול לגרום להפחתה באיכות החיים שלך וביכולת התקשורת שלך.אי לכך בהחלט יש מקום לשקול שיקום שמיעתי,כמובן לאחר פניה לרופא אאג שיראה את התוצאות ויחליט אם יש צורך לבצע ברור נוסף.אני מציעה לך להגיע לאחד מהסניפים של חברת שטיינר הקרובים למקום מגורייך לצורך יעוץ מפורט יותר וקבלת הסברים מעמיקים, גם על הבדיקה וגם על האפשרויות הפתוחות בפנייך. בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה