ירידה באיכות השמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/12/2013 | 07:30 | מאת: מיכאל

שלום רב לאבא שלי (בן 73)היתה שמיעה אבסולוטית וכל חייו היה מנגן באקורדיון על פי שמיעה. בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בשמיעה ואף הותאם לו מכשיר שמיעה. בשנה-שנתיים האחרונות הוא מתלונן שהוא שומע את הצלילים באופן שונה. (במקום דו שומע רה, במקום רה שומע מי וכו') ובשל כך הוא לא יכול לנגן יותר :( האם יש משהו שניתן לעשות? האם יש טעם לנסות ולהתאים מכשיר שמיעה אחר? בתודה

24/12/2013 | 16:59 | מאת: תמר גלבגיסר

מיכאל שלום, קודם כל, אין קשר בין ליקוי בשמיעה לבין שמיעה אבסולוטית, כך שבהחלט ייתכן שהיכולת הזו עדיין שמורה אצל אביך. בנוסף, חשוב להבין שמכשירי השמיעה המודרניים הינם מכשירים דיגיטליים, ז"א שהצליל הנקלט בהם עובר עיבוד ממוחשב. בהתבסס על העיקרון הזה, צלילים המופקים ע"י כלי נגינה, יפוענחו במעבד של מכשיר השמיעה כ"רעש" ויעברו דחיסה או הנחתה, כך שיושמעו בצורה מעוותת. לכן, יהיה טוב אם אביך ייגש למכון השמיעה בו רכש את המכשירים ויבקש מקלינאי התקשורת, אם הדבר אפשרי, להוסיף עבורו תוכנית מיוחדת לשמיעת מוסיקה. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה