ירידה בשמיעה ו MRI

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

17/10/2013 | 09:47 | מאת: רותי

שלום לכן רופא א.א.ג שלח אותי לבדיקת שמיעה. בבדיקה אובחנה ירידה של 40 דצב. ליקוי קל-בינוני. הומלץ לי על מכשיר שמיעה ITC. BTE. הרופא שלח אותי לצילום mri של מח וגזע הנוח והאוזניים התקבלה תשובה: "הרחבה של vestibular aqueduct משני הצדדים ברוחב 2 מ"מ". האם יש קשר בין התשובה לליקוי שמיעה? תודה רותי

17/10/2013 | 17:13 | מאת: תמר גלבגיסר

רותי שלום, בהחלט ייתכן קשר בין ההרחבה של ה-vestibular aquaduct לבין הירידה בשמיעה, שכן הדבר כנראה מעיד על הגדלה של ה-endolymphatic duct and sac אשר ידועה כגורמת להפרעה בתיפקוד של האוזן הפנימית וכך גם לליקוי שמיעה תחושתי.

21/10/2013 | 11:21 | מאת: רותי

שלום לך תודה שחזרת אליי האם תוכלי להסביר לי למה הכוונה? והאם זה בלתי הפיך? אהיה חייבת לשים מכשיר שמיעה, אחרת המצב יכול להחמיר יותר? קשה לי ככל הנראה אצטרך להרכיב.. אני לחוצה שלא יראו, למרות שיודעת שעדיפה איכות חיים. וכיצד אפשר להרכיב מכשיר שמיעה מאחורי האוזן, אם אני מרכיבה משקפיים, זה אפשרי? תודה רותי

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה