אפשר לשפר שמיעה (בלי שימוש במיכשור)

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

28/07/2013 | 17:25 | מאת: דני

שאלתי גלומה לעיל. ידוע לנו הרבה על מכשירי שמיעה למיניהם, אבל האם מישהו פיתח אפשרות ע"י תרגול או טיפול לשפר שמיעה/הבנה בגיל מבוגר? דני

שלום דני, את השמיעה עצמה לא ניתן לשפר ללא אביזרים:מכשירי שמיעה, אביזרי עזר, שתלים... לעומת זאת - ניתן בהחלט לשפר את יכולת תפיסת הדיבור על ידי תרגול, תחום שנקרא אימוני שמיעה. באימון מסוג זה לומדים לנצל באופן המיטבי את השמיעה ולומדים להפיק את מירב התועלת מהשמיעה, עם ובלי מכשירים. בנוסף - ניתן גם לתרגל ולשפר מיומנות של קריאת שפתיים, מה שמשפר גם כן את יכולת תפיסת הדיבור.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה