מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

28/07/2013 | 10:38 | מאת: רות

יש לי ירידה חמורה בשמיעה באוזן שמאל לפני כ3 שנים כשהייתי במכון שמיעה הוסר לי לפי בדיקה אז שזה לא יהיה הוגן לתת לי מכשיר באוזן זה היות וזה לא יעזור לקחתי מכשיר לאוזן ימין כדי לשפר את אוזן ימין כי שם היתה ירידה קלה אומנם אבל זה עוזר לי להבנת דיבור לפני שבועיים בוצעה שם במכון בדיקה לאוזן שמאל ונאמר לי שיש לי שמיעה של 36% באוזן הזו והיציעו כן לנסות מכשיר באוזן הזו אני לא מוצאת שזה עוזר לי בשמיעה אולי אולי רק זה מביא לי את השמיעה למרכז האם זה בכל זאת חשוב לשים מכשיר באוזן הזו למרות שזה לא עוזר לי אוביקטיבית זה בכול זאת עולה הרבה כסף אבקש התיחסות לשאלה האחרונה

28/07/2013 | 19:20 | מאת: תמר גלבגיסר

רות שלום, אכן במקרה שאת מתארת, הדרך הטובה ביותר לקבל את ההחלטה אם להשתמש במכשיר שמיעה באוזן הגרועה (השמאלית) היא על ידי התנסות במכשיר שמיעה לתקופת הניסיון שתינתן לך ע ממכון השמיעה. במהלך תקופת הנסיון תוכלי לשפוט בעצמך אם המכשיר עוזר לך או לא. במקרה הטוב ביותר, השימוש במכשיר באוזן זו יתרום להבנת הדיבור על רקע רעש או בתנאי שמיעה קשים. אולם אם לאוזן זו אין יכולות פענוח טובה של דיבור או של עוצמה, הרי שהיא לא תועיל בהבנת דיבור אבל עשויה להועיל בתחושת שמיעה מלאה ומרחבית יותר וכן ביכולת להבחין מהיכן מגיע צליל. בסופו של דבר , את היא זו שתצטרך להחליט אם התועלת שאת מקבלת מהאוזן מצדיקה את עלותו של מכשיר השמיעה, אולם חשוב שתדעי שגם אם התועלת היא לא מאוד גדולה, עצם השימוש היומיומי במכשיר באוזן זו, עשוי בהחלט לשמר את היכולות שקיימות בה להבנת דיבור או תפישה טובה של עוצמה. אוזן שצריכה ויכולה לקבל הגברה אך לא מקבלת, עלולה להתדרדר למצב בו היא אולי שומעת אך לא מתפקדת לצורך הבנת דיבור, ואינה מפענחת עוצמה באופן נורמלי. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה