מכשיר שמיעה?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

04/07/2013 | 11:03 | מאת: רותי

שלום עשיתי בדיקת שמיעה. בעקבות בעיה בשמיעה. ברגע שיש רעש ברקע אני לא שומעת מה שמדברים. ולא נעים להגיד מה... עשר פעמים הגעתי למצב שהתחלתי להסתכל לשפתיים, לנסות להבין מה אומרים לי בבדיקה התברר.שיש לי ירידה של 35%. מה ניתן לעשות מלבד מכשיר שמיעה? אני מתביישת ללכת עם מכשיר תודה רותי

04/07/2013 | 22:35 | מאת: רותי

שלום לך לפני כ-3 שבועות ייעצת לי תמר לפנות לבדיקת שמיעה. פניתי ואכן כפי שחששתי התוצאות לא היו כל כך בסדר. אני יותר שמה שחשוב הוא איכות חיים. אבל לא משלימה עם הרעיון של מכשיר שמיעה. קשה לי המחשבה. וחוששת שיראו את המכשיר. הבעיה שלי עיצבית לא כמו שחשבתי סינוסיטיס, והבעיה בינונית גבוהה. לא הבנתי כל כך למה התכוונה מי שעשתה את הבדיקה. אשמח לשמוע את דעתך

05/07/2013 | 13:31 | מאת: תמר גלבגיסר

רותי שלום, אני מאוד מבינה לליבך ומכירה היטב את המורכבות של המצב שאת מתארת. אני פוגשת אותו בקליניקה כמעט באופן יומיומי... לצערי, אכן עדיין ישנה סטיגמה ודעות קדומות לגבי מכשירי שמיעה, דבר שמאוד מקשה על אנשים רבים שזקוקים לזה, פשוט להתחיל השתמש במכשירים ולהחזיר לעצמם לפחות חלק מהיכולות שאבדו. כשבעיית השמיעה קלה והקושי בחיי היומיום מצטמצם לכדי קושי בסיטואציות שמיעתיות מסויימות, ניתן לעיתים להסתפק בשימוש באביזרי עזר ספציפיים, כגון: הגברה בהתיאטרון, או הגברה לטלויזיה. לעומת זאת, כשהבעייה היא כבר חמורה יותר, הפיתרון האמיתי והטוב הוא שימוש במכשירי שמיעה. חשוב שתביני שתהליך רכישת המכשירים הוא תהליך לא קצר, של ייעוץ, התאמה והסתגלות, שיאפשר לך לקבל החלטה, על סמך התנסות בכל שלב ושלב שלו. הייעוץ אינו כרוך בהתחייבות כלשהי מצידך, גם מרבית ההתאמות של מכשירים אינם כרוכות בהחייבות כספית, ואילו תהליך ההתסגלות יאפשר לך התנסות אמיתית הן בשמיעה טובה ומלאה יותר והן בהתמודדות עם הדימוי העצמי והתגובה של הסובבים אותך. חשוב גם לציין שרבים ממכשירי השמיעה כיום הם ממש נסתרים ומעוצבים כך שכמעט אינם נראים, בעיקר אצל נשים או אנשים שאינם בעלי תספורת ממש קצרה או קרחת. את יכולה להתרשם מהנראות של מכשירי השמיעה באמצעות ביקור באתרי האינטרנט של חברות למכשירי שמיעה(למשל באתר ל חברת שטיינר: www.steiner.co.il). אני יכולה גם לספר לך שאצל הרבה מאוד אנשים שעברו את התהליך, הרווח שמתקבל עם השימוש במכשירי השמיעה, ממקטין בהרבה את יתר השיקולים ומקל על קשיי ההתסגלות למצב החדש. שיהיה לך בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה