ירידה בשמיעה?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

18/06/2013 | 14:29 | מאת: רותי

שלום אני בת 47 אני יודעת שככל הנראה יש לי ירידה בשמיעה. מודעת לכך במיוחד באוזן שמאל... שמתי לב לכך שאם יש קצת רעש ומדברים איתי. אני לא שומעת. ונוטה להסתכל לשפתיים לנסות להבין מה אומרים לי... בבית שומעים כל מיני סוגי מוסיקה מבחוץ ואני לא שומעת.. ועוד היד נטויה האם יכול להיות קשר גם לבעיית סינוסיטיס. יש לי סינוסיטיס כרוני ואם יש צורך במכשיר שמיעה, שלכן אני לחוצה מאוד ללכת לבדיקה, אני יודעת שזה לא הגיוני.... כמה ירידה צריכה להיות בירידה על מנת שיהיה צורך במכשיר שמיעה?

18/06/2013 | 19:36 | מאת: תמר גלבגיסר

רותי שלום, ממש אין לך ממה לחשוש... זו רק בדיקה וקבלת מידע ואת היא זו שבסופו של דבר תחליט אם להשתמש במכשירי שמיעה או לא (במידה וימלצו לך כאלה). הבעיה כבר קיימת (כנראה, לפי תיאורך) ונותרה רק השאלה אם יש פיתרון שמקובל גם עליך. בהחלט ייתכן קשר בין ליקוי השמעה לסינוסיטיס אבל זאת יוכלו לדעת רק לאחר בדיקת שמיעה ובדיקת רופא א.א.ג. ולגבי שאלתך האחרונה: כל סף שמיעה שהוא מתחת ל-25 דציבל נחשב לליקוי ועלול להוות מגבלה, אבל זה מאוד אינדיבדואלי וגם תלוי באילו תדרים מדובר. ובכלל, ייתכן שלפחות חלק מליקוי השמיעה שלך (אם קיים), הוא ליקוי הולכתי שקשור לסינוסיטיס, כזה שהוא הפיך, נתון לטיפול. אז אני מאוד ממליצה לך לאזור אומץ ולגשת להיבדק! בהצלחה...

19/06/2013 | 08:34 | מאת: רותי

שלום תודה על התשובה המהירה קבעתי לי תור למרות שאני קצת בלחץ, אבל אין ברירה. לפני הרבה מאוד שנים אני יודעת שהיתה לי ירידה בשמיעה של 25 אם אני לא טועה. אבל אני מרגישה שזה הרבה יותר גרוע. ישנן אפשרויות אחרות לחדד את השמיעה, מבלי לערב מכשיר שמיעה, באם יתברר שיש צורך במכשיר שמיעה? אם ישנן שיטות חדישות? ליקוי עיצבי הוא משהו שנפגע, וליקוי הולכתי הוא כתוצאה מסינוסיטיס? הבנתי נכון? תודה רותי

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה