בן 90 שלא יכול לשמוע

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

04/06/2013 | 10:56 | מאת: בת

rrשלום, אבי בן 90, ניצול שואה, צלול לחלוטין, אבל חלה הדרדרות בשמיעתו בשנה האחרונה, שום מכשיר כבר לא עוזר לו לשמוע, לפחות המכשירים שאנו רכשנו. עשינו לו בדיקה גם אצל קלינאית תקשורות והתוצאות היו- אני כותבת מה שאני רואה בדו"ח - באוזן אחת בדיאגרמה בסביבות 50 לכוון ה- 6000 ואוזן שניה בין 70-80 לכוון ה- 6000. אני קוראת בדו" גם אוזן שמאל SRT 95 ובאוזן ימין 100 . DISC אוזן שמאל 92% אוזן ימין 80% ו- אםך אוזן ימין ושמאל 115. שאלתנו היא- אבי ממש במצוקה נפשית בגלל מצבו, קשה לנו מאד לראות אותו בשבר הזה אחרי כל מה שעבר בחייו ומה שגומר אותו זו הבועה שהוא נכנס אליה וחוסר אפשרות לשמוע אותנו, את הנכדים, טלויזיה. שום כלום... לאחרונה ראינו שיש מגבר שאפשר לדבר דרכו דרך מיקרופון, שהוא מאד מאד יקר. בבדיקה בבית חולים איכילוב הוא הצליח לשמוע את הקלינאית תקשורת שדיברה אליו, אבל אנחנו לא מוצאים מכשיר דומה לזה של בית חולים , הבנו ששם דיברו אליו ברמה הכי גבוהה של הקול, בגלל מצב השמיעה שלו. אשמח לשמוע תשובות מכם. תודה

04/06/2013 | 13:51 | מאת: תמר גלבגיסר

בת שלום, אכן, לפי התיאור שלך ליקוי השמיעה של אביך הינו חמור או אף עמוק, ולמרות זאת, בהחלט ייתכן שניתן לעזור לו לשמוע טוב יותר ולהוציא אותו מהמצב המנותק בו הוא שרוי. השאלה היא האם המכשירים הקיימים שלו הם מספיק חזקים? אם לא, יש צורך להחליפם למכשירים חזקים יותר. בנוסף, גם אם לאחר עם התנסות עם מכשירים שהם מספיק חזקים וכוונו לפי מצב השמיעה העדכני שלו, ייתכן ותהיה לו בעיה להבין דיבור. במקרה כזה, יש לשקול שימוש באביזרי עזר נוספים. עד כה, הפיתרון היחיד היה שימוש במערכת FM שהיא אכן מאוד יקרה, אולם לאחרונה בחברת PHONAK (מיובא ע"י חברת שטיינר), ישנו אביזר נוסף, שנקרא RemoteMic המאפשר שמיעת דיבור בצורה הנקייה ביותר, בשידור ישיר (ללא מעבר באוויר) למכשירי השמיעה. זה כמובן בתנאי שמכשירי השמיעה גם הם מתוצרת PHONAK כי שיטת השידור היא ספציפית. בכל מקרה, אל תרימו ידיים ואני בטוחה קיימת דרך להגיש לו שמיעה איכותית יותר. בהצלחה!

10/06/2013 | 10:18 | מאת: בת

תודה על תשובתך, אני אפנה לחברת שטיינר ואנסה לבדוק את המכשיר.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה