ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

03/06/2013 | 19:11 | מאת: יפה

מזה 3 שנים לפחות אובחנתי בבדיקת שמיעה שיש לי ירידה בשמיעה עד כדי כך שאני זקוקה למכשירי שמיעה בשתי אוזני לומר את האמת אני במצבי נכון להיום לא ממהרת לשים מכשירים באוזני כי אני מסתדרת פחות או יותר בשמיעה כפי שזה היום שאלתי היא האים בעצם דחייתי את הרכבת מכשרי השמיעה אני גורמת נזק או שזה יכול להדחות לזמן ארוך יותר תודה יפה

03/06/2013 | 21:47 | מאת: תמר גלבגיסר

יפה שלום, זו שאלה מאוד חשובה שנשאלת ע"י הרבה אנשים במצבך. כאשר יש ליקוי בשמיעה המצריך כבר הגברה והגברה כזו אינה ניתנת, הרי שעלול להיווצר ניוון מסוים בתיפקוד העצבי של מערכת השמיעה. המערכת העצבית שמעבירה את הקלט השמיעתי מהאוזן למוח מקבלת רק חלק מהנשמע, ואט אט עלולה לאבד את יכולתה לפיענוח מלא ונכון של דיבור. מצד שני, קשה לשכנע אדם שמרגיש שהוא "מסתדר", להשתמש באופן יומיומי במכשירי שמיעה. הפיתרון הטוב ביותר הוא פשוט לנסות: בכל מכון שמיעה המכבד את עצמו את אמורה לקבל את המכשירים לתקופת ניסיון, בד"כ לחודש או יותר יותר, בה תוכלי לשפוט בעצמך אם המכשירים תורמים לך לתיפקוד היומיומי. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה