ירידה בשמיעה עקב פציעה באוזן ימין לפני שנה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

11/05/2013 | 06:48 | מאת: גדי

שלום אני בן 26 לפני כשנה ניקיתי את האוזן עם קיסם אוזניים, בהיסח הדעת הזזתי את היד והקיסם חדר במהירות וגרם לנקב בעור התוף (יצא דם) בהתחלה שמעתי מאוד חלש באוזן אבל הרופא אמר שאין לי מה לדאוג ועור התוף יתאחה, ואכן עור התוף התאחה וגם השמיעה השתפרה אבל עברה כבר שנה ואני עדיין שומע פחות טוב באוזן שנפגעה (יש שיפור בשמיעה אבל אני שומע פחות טוב), זה מפריע בעיקר כשאני מדבר בטלפון באוזן הנ"ל, אני שומע את המתקשר פחות טוב, גם כשאני יוצא למקום רועש כגון פאב, הצלילים צורמים מידי פעם באוזן שנפצעה. יש לצין שבמהלך השנה עשיתי מספר בדיקות כולל בדיקת BERA והבדיקות הראו שאכן יש הבדל בשמיעה בין האוזניים... הרופא שאצלו אני מטופל היה די פסימי ואמר שכנראה אהיה ככה לכל חיי ושזה נזק בלתי הפיך!! האם הוא צודק? האם יש משהו שאפשר לעשות? בנתיים הוא שלח אותי לעשות בדיקת MRI ואמר שלפי זה הוא ידע יותר פרטים... דבר נוסף שחשוב לציין- בצבא שיתתי בתותחנים והייתי חשוף לרעש מאוד חזק (לחמתי במלחמת לבנון השניה) האם יתכן שבגלל זה האוזן שנפצעה לא חוזרת להבריא?

11/05/2013 | 14:46 | מאת: נעה צליק

שלום גדי, אין באפשרותי להעריך עפ"י הפרטים שמסרת באם הנזק לשמיעה באוזן שנפגעה מהקיסם הינו בלתי הפיך, ובאם הירידה בשמיעה אצלך נובעת אך ורק מהפגיעה באוזן האמצעית או שיש לה גם מרכיב עצבי. כאשר הנזק מהחבלה מוגבל לעור התוף, הרי שהקרע צפוי להתאחות ברובו והשמיעה לחזור לתקנה. במקרה של קרע גדול בעור התוף ו/או פגיעה גם בעצמימי השמע באוזן התיכונה לא צפויה להיות החלמה טבעית מלאה. במקרים כאלה שוקלים לעתים ניתוח של שיחזור עור התוף ועצמימי השמע. בבדיקת שמיעה ניתן לאבחן באם לירידה בשמיעה יש גם מרכיב עצבי, ובאם ישנו כזה הוא אינו ניתן לשיקום ע"י ניתוח ובעיקרון הינו בלתי הפיך. חשיפה לרעש חזק עלולה לגרום לירידה עצבית ובלתי הפיכה בשמיעה אבל אינני יודעת שזה המקרה אצלך. בכל אופן, אתה נמצא במעקב רפואי ונראה שאתה עובר את הבדיקות הנדרשות וזה מה שחשוב כרגע. כאשר יהיו לרופא את כל הממצאים תוכלו לשקול אם ומה ניתן לעשות הלאה. אני מאחלת לך בהצלחה!

11/05/2013 | 20:30 | מאת: גדי

תודה על תגובתך המהירה (אך לא ממש מעודדת) ומה לגבי הרעש שנחשפתי אליו בצבא? האם יתכן שבגלל זה האוזן לא חוזרת לעצמה? כי אם כן אני יכול לתבוע את משרד הביטחון, לפי מה שאת אומרת ומה שהרופא אמר יתכן בהחלט שזה נזק לכל החיים): כמובן שאני מעדיף שהאוזן תחלים ולא אצטרך לתבוע אף אחד, אבל במידה וכן אני בטח אצטרך ללכת לרופא אוזניים מומחה שיאבחן האם זה שהאוזן לא חוזרת לתפקד כרגיל זה בגלל הצבא. את יודעת למי עליי לפנות? תודה רבה

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה