בדיקת שמיעה לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

23/03/2013 | 16:26 | מאת: שרית

שלום, קראתי באינטרנט שיש לבצע בגיל חצי שנה בדיקת שמיעה לתינוקות. האם זה נכון?

03/04/2013 | 20:25 | מאת: תמר גלבגיסר

שרית שלום, ראשית, אני מתנצלת על העיכוב במענה לשאלתך. ולגבי בדיקות שמיעה לתינוקות: בדיקת סינוןראשונית לשמיעה מתבצעת כיום בבתי החולים בישראל כבר יומיים לאחר הלידה, לכל תינוק. אם לא אותרה בעיה כלשהי, או שאין גורמי סיכון ללקות בשמיעה, הרי שהבדיקה השגרתית הבאה תתקיים במסגרת התחנה לבריאות המשפחה ("טיפת חלב") בין גיל 7 ל-9 חודשים. הבדיקה היא אינה בדיקת שמיעה מלאה, והתינוק יופנה לבדיקה מלאה רק אם נתגלתה בעיה בבדיקת הסינון אצל אחות טיפת חלב.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה