שמיעת קול שאינו קיים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

10/03/2013 | 13:51 | מאת: דנה

שלום רב, אמא שלי, בת 50, סיפרה לי לאחרונה כי היו לה שני מקרים שבהם שמעה קול על אף שהיא יודעת בוודאות שהוא לא קיים. בפעם הראשונה היא שמעה מישהו קורא בשם שלה, ובפעם השנייה היה זה קול של אישה צעירה (לא מוכר לה) שאמרה "אמא שלך צופה בך" אני אציין שאמא שלה, סבתא שלי, מתה לפני כ- 15 שנים. עכשיו אמא שלי היא אישה בריאה בנפשה, אקדמאית ועובדת במערכת החינוך, לא היו לה הלוצינציות לפני כן או כל בעיה נפשית אחרת שיכולה לגרום לכך. היא כן התלוננה על ירידה מינורית בשמיעה בתקופה האחרונה, אבל הבדיקות שלה יצאו תקינות והיא אינה משתמשת בעזרי שמיעה כלשהם. היא מודעת לעובדה שהגירוי שהיא תופסת אינו קיים במציאות אבל זה מאוד מדאיג לאור העובדה שהתופעה חזרה על עצמה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אילו סוג של בדיקות היא צריכה לעשות, אם בכלל? זה יכול להצביע על גידול במוח? פגיעה נוירולוגית ? אודה לתשובה בהקדם

10/03/2013 | 16:42 | מאת: תמר גלבגיסר

דנה שלום רב, התופעה שתיארת אכן נקראת הלוצינציה שמיעתית ותחום זה אינו שייך לתחום המקצועי שלי כקלינאית תקשורת - אודיולוגית. אם היה מדובר בשמיעת צליל ולא בשמיעת קול/דיבור, זו תופעה אחרת שנקראת טיניטוס (=טינטון), ואז הייתי מליצה לגשת קודם כל ולבדוק את השמיעה. ציינת שאמך נבדקה ולא נצפתה בעיה בשמיעה ולכן, אני חושבת שכדאי, אם זה מדאיג אתכן, לגשת לנוירולוג. לבריאות!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה