רעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

21/01/2013 | 19:01 | מאת: ליז

שלום אבי בן 74 וסובל המון שנים מבעיות אוזניים . בשנים האחרונות הוא מתולנן המון על רעש באוזנים שלא נפסק גם כאשר הוא מנסה לישון יש לציין שלאבי יש מכשיר שמיעה באוזן אחת ובשניה הוא לא שומע כלל . אבי עשה בדיקות והיה אצל רופא אאג

22/01/2013 | 11:34 | מאת: נעה צליק

שלום ליז, הטנטון, או הרעש באוזניים כפי שציינת, הוא תופעה אשר מתלווה פעמים רבות לירידה בשמיעה. מרבית האנשים מסתגלים אליה במשך הזמן, אולם אצל חלק בלתי מבוטל התופעה ממשיכה להיות מטרידה באופן שמשבש את איכות חייהם. אין אפשרות להעלים את הטינטון לחלוטין, אבל ישנן שיטות שונות של טיפול שנועדו לסייע לאנשים להתמודד עם התופעה ולהפחית את עוצמתה. טיפול בטינטון כולל, בין היתר, מרכיב של האזנה לצלילים חיצוניים, שנועדו להסיח את הדעת מהרעשים הפנימיים ולמסך אותם. פעמים רבות הטינטון מעיק ביותר כאשר מסביב שורר שקט, כמו בלילה כאשר מנסים להרדם, מפני שהשקט שמסביב מדגיש ומעצים את הרעש הפנימי. מוסיקת רקע שקטה יכולה לעמעם את השקט, להסיח את הדעת מהטינטון ולסייע בהרדמות. ישנם היום מכשירי שמיעה מתוצרת Widex אשר מכילים בתוכם תוכניות האזנה מיוחדות שנקראות ,“ZEN” המפיקות צלילים מרגיעים שנועדו להקל על הטינטון ולהסיח את הדעת ממנו. ב- Widex פיתחו פרוטוקול של טיפול בבעית טינטון אשר נלמד עכשיו לעומק בחברת "שטיינר מכשירי שמיעה", ובתקווה, יוכל לתת מענה לאנשים הסובלים מהתופעה באופן חריף כל כך כמו אביך. הטיפול כולל, מלבד האזנה לצלילי ה-ZEN, גם שיטות שונות של הרגעות והפגת מתח, אשר ידוע כגורם שמחמיר את התופעה. אני מקווה שתמצאו את המענה המתאים שיקל את הסבל שאביך שרוי בו. בברכה, נעה

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה