הסבר להרמת קול אצל מרכיב מכשירי שמיעה בשני אוזניו

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

15/01/2013 | 01:45 | מאת: כבדת שמיעה עם שני מכשירים

אני מרכיבה שני מכשירי שמיעה מזה שנים רבות (אני בת 53) ירידה בשמיעה תורשתי פגיעה עיצבי לאחרונה התחלתי לעבוד במשרד עם הרבה אנשים ואני שמה לב שהרבה פעמים(להבדיל שלא קרה לי במקום עבודה קודם) שאומרים לי המעסיקים בעיקר שאני צועקת אני מסבירה להם שזה הקול שלי ושואלים למה לא תמיד את צועקת מה שאני מבינה אצלי שאני מתרגשת או תוקפים אותי אני מתרגשת ומשהו אצלי משתנה לא יודעת איך להסביר מבחינה פיזיולוגית אבל נירא לי שמשהו באוזן קורה עם ההתרגשות וגורם להרמת הקול ע"מ לשמוע את עצמי יותר טוב אני מבקשת הסבר רפואי מה קורה לאוזן ע"מ שאוכל להעביר למעסיק שלי וינסה להבין את הקושי שלי שאני רגועה אני מדברת רגיל ואין תלונות מאף אחד תודה כבדת שמיעה

15/01/2013 | 11:10 | מאת: תמר גלבגיסר

שלום לך, אני חושבת שההסבר לתופעה שציינת יש לו שני מרכיבים: האחד הוא התופעה הקיימת אצל כל אדם: כאשר יש שינוי רגשי, ישנה השפעה על הקול. וכבר אמרו חכמים "הקול הוא ראי הנפש...". ז"א שכשאת חשה בהתרגשות או לחץ, הקול שלך נעשה צעקני יותר. המרכיב השני של ההסבר קשור באופן ספציפי לליקוי השמיעה שלך: אני מניחה שאצלך תפישת דיבור (שמיעה והבנת הנאמר) כרוכה לעיתים במאמץ, בעיקר בסביבה רועשת. ייתכן שבסיטואציה כזו, הקושי שאת חווה בתפישת הדיבור גורם לך למתח ואולי גם לתחושה שאחרים לא שומעים אותך, דבר שבאופן בלתי מודע גורם לך להרמת הקול.

15/01/2013 | 22:53 | מאת: כבדת שמיעה עם שני מכשירים

תמר תודה על תגובתך המהירה מה שכתבת אני יודעת אבל ציפיתי לקראו מבחינה פיזיולוגית באוזן אולי ביגלל שלא ניכנס אותו כמות של חמצם יש משהו בתוך האוזן שניסגר ההסבר שלך נישמע לי יותר פסיכולוגי ופחות פיזיולוגי אם יש לך משהו להוסיף אשמח תודה

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה