שיפור שמיעה בשימוש במכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

08/11/2015 | 09:52 | מאת: עופרי

מכשירי השמיעה שלי הם תוך אוזניים עקב המלצת הקלינאית שכך רצוי מאחר ולקות השמיעה שלי היא בטונים הנמוכים. אני ממש מתוסכלת כי אני לא מצליחה לשמוע טוב, אני שומעת את הקול אך לא שומעת הכל - הורדת קול או הפניית ראש בעת הדיבור, לוקחת ממני את האפשרות להבין מילים רבות. אני מבינה שזו בעיה שכיחה ואני תוהה עם כדאי לתגבר בעזרים ומאיזה סוג או לחילופין לנסות רכישת מכשירים חדשים בתקווה שהם יצליחו לעשות את העבודה, מה שהוא תמיד בגדר הימור.

11/11/2015 | 12:22 | מאת: תמר גלבגיסר

עופרי שלום רב, אני מבינה שהמדובר במכשירים שאינם חדשים. אם כך, הרי צריך מדי פעם ובעיקר כשיש בעיה, לקיים שוב בדיקת שמיעה וכיוון מחדש או שיפור של הכיוון של המכשירים. גם עם בעיית שמיעה קשה או מיוחדת, צריך לשאוף להגיע למכסימום הניצול של השמיעה וזאת על יד כיוון טוב ועדכני של מכשירי השמיעה ושימוש באביזרי עזר. אם המכשירים כבר ישנים, ויש צורך להחליפם או שפשוט יש רצון ויכולת להתקדם מבחינה טכנולוגית, ניתן לשקול רכישת מכשירים מאחורי האוזן. כל זאת כמובן שהתייעצות עם קלינאי התקשורת במכון שמיעה מסודר ומקצועי. אם הבעיה היא הבנת דיבור בסביבה רועשת, מהדהדת, או דיבור מרחוק, הרי שמאוד מומלץ להשתמש במערכות של משדר ומקלט המחובר למכשיר השמיעה, בטכנולוגיה של שידור fm או שידור דיגיטלי. תוכלי לקרוא עוד על המערכות השונות באתר האינטרנט של חברת שטיינר מכשירי שמיעה או לקבל ייעוץ אישי בכל אחד מסניפי שטיינר - ייעוץ הן לגבי מכשירי שמיעה חדשים והן לגבי אביזרי העזר היכולים לשפר את הבנת הדיבור שלך. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה