שאלה מורכבת וחשובה מאוד למביני עניין

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

29/11/2012 | 01:53 | מאת: גורי

שלום רב לכולן ובהצלחה!! בן 34 סובל מטיטניום מזה מספר שבועות, אך מספר ימים ללא הפסקות 24 שעות מהקימה בבוקר ועד לשינה בלילה לפעמים חלש ולפעמים חזק מאוד!! כסיגנל חזק עד מאוד מלווה בסתימה באותה האוזן. האם אכן מדובר בטינטון (ללא הפסקה 24 שעות ביממה) מוכרת לכן תופעה מעין זו. תודה מראש על תגובתכם.

29/11/2012 | 17:13 | מאת: תמר גלבגיסר

גורי שלום, ותודה על האיחולים. התופעה שאתה מתאר אכן נקראת טינטון. השאלה מהי הסיבה לטינטון. כשמופיע טנטון כשלעצמו זה מצדיק איזשהו בירור כי פעמים רבות טינטון יכול לרמז על קיום בעיית שמיעה. אך לא תמיד. טנטון שמופיע בליווי תחושת אטימות באוזן בוודאי שמצדיק בירור רפואי, כי יכול להיווצר הן עקב בעיה באוזן התיכונה והן עקב בעיה באוזן הפנימית, וחשובה האבחנה המבדלת. אני מציעה לך לגשת בהקדם לרופא א.א.ג שיקיים בירור. סביר להניח שהרופא ישלח אותך לבצע בדיקת שמיעה ואולי גם עוד בדיקות. צריך לזכור שלעתים טנטון יכול להיגרם כתוצאה מלחץ דם גבוה בלתי מאוזן או מבעיות רפואיות אחרות, ולכן בכל מקרה חשוב להיבדק אצל רופא. שתהיה בריא!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה