מכשיר שמיעה וטלפון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

13/01/2015 | 10:41 | מאת: אבי

שלום לאמא שלי יש מכשיר שמיעה שעוזר לה מאד אבל היא אומרת שהיא לא שומעת טוב בטלפון. האם המכשיר לא תקין? צריך כיוונון אחר? או פתרון אחר?

13/01/2015 | 21:35 | מאת: נעה צליק

שלום אבי, זה אינו יוצא דופן שאנשים המשתמשים במכשירי שמיעה מתקשים להבין בטלפון, למרות שבדרך כלל הם מרוצים ומתפקדים היטב עם המכשירים. באופן כללי, תקשורת בטלפון היא קשה יותר מאשר שיחה פנים אל פנים, ולעיתים, מכשיר השמיעה מוסיף קשיים כשלעצמו. לכן, העובדה שיש לאמך קושי בטלפון אינה מעידה על כך שמכשיר השמיעה אינו תקין. ישנן דרכים שונות לנסות ולהיטיב את התקשורת בטלפון. לעיתים, הדרכה לגבי אחיזה נכונה של אפרכסת הטלפון בעת השיחה זה כל מה שצריך. במקרים אחרים, הגדרת תוכנית ייעודית לדיבור בטלפון במכשיר השמיעה עשויה לסייע. ישנם טלפונים מיוחדים לאנשים כבדי שמיעה המספקים הגברה, וכן אביזרי עזר המסייעים בשימוש בטלפון סלולרי בשילוב עם מכשיר השמיעה. הפתרון המתאים ביותר עבור אמך תלוי במקור הבעיה הספציפית אצלה, ובגורמים אחרים כגון דגם מכשיר השמיעה והיתכנות השימוש באביזרי עזר. אני ממליצה לכם לפנות למכון בו הותאם מכשיר השמיעה, ולהתייעץ עם קלינאי התקשורת שלה לגבי הפתרון המתאים ביותר עבורה. בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה