מתי צריך מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/11/2014 | 06:47 | מאת: אודי

שלום, רציתי לשאול מה התדר המינימלי שממנו והלאה צריך לשים מכשיר שמיעה. תודה אודי.

24/11/2014 | 12:46 | מאת: תמר גלבגיסר

אודי שלום, ההגדרה לצורך בשימוש במכשירי שמיעה הינה מורכבת יותר וקשורה גם ב"רוחב" הליקוי, דהיינו - כמה תדרים מערב, וגם בעומקו של הליקוי. לדוגמא: ייתכן ליקוי אשר כולל את תדר 4000 הרץ, ברמה של נאמר 30 דציבל, אולם כל התדרים הנמוכים ממנו הם בתחום הנורמה ולכן כמעט ולא יורגש צורך בהגברה. לעומת זאת, אותו הליקוי בתדר 4000 הרץ אשר כולל גם ליקוי דומה או חמור יותר בתדרים הנמוכים והבינוניים, בהחלט יגרום לקושי בתיפקוד השמיעתי ויצריך התאמת מכשיר שמיעה. בנוסף, כאשר הליקוי הוא מאוד קל, אצל אדם מסויים הדבר לא יסב כל קושי ואילו אצל אדם אחר, אותו הליקוי מאוד יפריע והוא יבקש להשתמש במכשירי שמיעה. זה מאוד תלוי בגיל, בעיסוק המקצועי, במודעות, ביכולות האישיות ועוד.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה