בעית שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

30/09/2014 | 06:44 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 30 ועוסק בתחום המוסיקה. מזה שנים שהתרגלתי לפמפם (לסתום את האף כדי להפעיל לחץ על האוזניים מה שיאפשר פתיחה שלהם) בכדי לשמוע טוב יותר. ואכן האוזניים נפתחו והייתי מסוגל לשמוע היטב. עם השנים אפקט הפמפום דעך וכעת הגעתי למצב שהאוזניים שתיהן נפתחות רק בעת הפמפום ומיד לאחריו נסתמות. ההרגשה.היא.כאילו מונחות עליי אוזניות מונעות רעשים חיצוניים. כיום אינני שומע כמעט את הדובר מולי בצורה ברורה בשיחה בווליום ממוצע רגיל. בבדיקות שמיעה נמצא כי הבעיה הולכתית ובאוזן ימין ישנה בעיה עצבית מינירית. ביצעתי סי טי שתוצאותיו מראות שעצמות השמע תקינות ונמצאות במקומן. כאשר אני מפמפם חזק אגב אני מרגיש את האוויר יוצא. אני אובד עצות,האם מכשיר יפתןר את הבעיה? כיוון שאני מוסיקאי אני יכול להגיד שאת התדרים הנמוכים אני בקושי שומע. תודה מראש

שלום רב מדבריך משתמע שהליקוי השמיעתי שלך הוא מעורב ומורכב ממרכיב עצבי ומרכיב הולכתי. מכשירי שמיעה הינם פיתרון לליקוי שמיעתי אם הולכתי, עצבי או מעורב. ישנם סוגים רבים ושונים של מכשירי שמיעה והמלצתי היא לגשת למכון שמיעה לקבלת ייעוץ בנוגע לשיקום השמיעתי והאפשרויות השונות. מכשירי שמיעה ניתנים לתקופת ניסיון ובהחלט כדאי לנסות! בהצלחה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה